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12/09/2009

Dinner tonight.../今夜のディナー

Tonight I'll be very busy with a special event being hosted at the Moca Museum in Shanghai (you'll see more about that later...), that is catered by our Y's table Dining & The Bar.  Before going to the event however, I made sure to prepare a little supper to come back to later this evening, as I surely will have no time to eat at the event itself.  Now it may not look so appetizing, but its simple to make and simply DELICIOUS!  Its great accompanied by some freshly baked "country style" bread.  Here is the recipe for what was one of my favorite dishes as a child...

ITALIAN SAUSAGE & LENTILS (serves 2-3 people)

INGREDIENTS:
- Olive oil for heating (around 3 tbsp)

- 500 g Italian sausage
- 1 large white onion (chopped)
- 4 cloves garlic (sliced)
- 2 tbsp fresh rosemary (chopped)

- 800 g canned tomatoes
- 1 fresh chili pepper (chopped)
- 2 bay leaves
- 1 pinch of nutmeg

- 100 ml red wine
- 500 ml beef stock (1 bouillon cube)
- 400 g canned lentils
- Salt & pepper to taste

COOKING STEPS:

1) Prick the sausages with a fork on 2 sides (to ensure even cooking).
2) Heat the olive oil in a deep cooking pot and cook the sausages over medium-high heat for 5-10 minutes (depending on their thickness) until browned.
3) Reserve the sausages in a plate reduce the heat and in the same oil cook the onion and garlic until onion is translucent.
4) Add the rosemary to the onion & garlic, mix well and then add the tomatoes (smash the tomatoes with wooden spoon when stirring).  Let the tomato juices reduce into a thicker sauce. 
5) Add the chili pepper (can also be replaced by 3 tsp powdered chili pepper), bay leaves, nut meg, wine and beef stock and bring to the boil.
6) Finally, add the lentils and sausages cover the pot and cook for 20-30 minutes (stirring from time to time to avoid burning on the bottom of the pan).
7) Serve hot with salt and pepper to taste.

今夜僕は上海のMocaMuseumでホストをするスペシャルイベントでとても忙しいでしょう。(詳細は後でお知らせします)これは Y's table Dining & The BARによるものです。イベントに行く前なんですが、今夜遅く帰ってくるときに食べるお夜食を作りました。たぶんイベントで食事を取っている時間が無いでしょうからね。ご馳走に見えないかもしれませんが、これはとてもシンプル(簡単)に作れてシンプルに美味しいです!  これは焼きたての"田舎風"のパンを添えるといいでしょう。子供の頃から好きなこの料理のレシピをどうぞ・・・

材料:
- 炒める用のオリーブオイル(約大さじ3杯)

- イタリアンソーセージ300g
- 白たまねぎ大1個(みじん切りしたもの)
- ニンニク4かけ(スライスしたもの)
- ローズマリー大さじ2(みじん切り)

- 缶詰トマト800 g
- 唐辛子1個 (みじん切り)
- ローリエの葉2枚
- ナツメグ1つまみ

- 赤ワイン100 ml
- ブイヨンスープ500 ml(ブイヨンキューブ1個)
- 缶詰レンズ豆400 g
- 塩コショウ少々

作り方:
1) ソーセージの両側面をフォークでさして穴をあけます。(むらなく火を通すため)
2) 深鍋にオリーブオイルを熱します。ソーセージをいれ中火から強火で色づくまで5分から10分いためます。(厚さによります)
3) ソーセージをお皿に取り、ポットを火に戻し、同じオイルで玉ねぎとニンニクを玉ねぎが透き通るまでいためます。
4) 玉ねぎにローズマリーを加え、よく混ぜます。それからトマトを加えます。(木のスプーンでかき混ぜながらつぶします。)トマトジュースを煮詰めて濃いソースにします。
5)唐辛子、ローリエ、ナツメグ、ワイン、ブイヨンを加えて煮立たせます。
6)最後にレンズ豆とソーセージを加え、蓋をして20分から30分煮ます。(鍋のそこが焦げ付かないように何度かかき混ぜます)
7) 塩コショウで味見をして、出来上がりです。

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December 9, 2009 |

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